tirsdag den 12. november 2013

Prøver en på dansk. Svampe tur.

Efter at være kommet hjem fra Mexico, et par uger, er det igen tid der sker lidt herinde.

For en lille måneds tid siden, var jeg med konen og et vennepar på guidet svampetur i hareskoven.
Et dejligt arrengement for folk der gerne vil udvide deres kendskab, til de små gevækster der kommer op af jorden i de danske skove.
Især når man tit finder svampe omkring sig, men ikke har nogen pejling på om man begynder at se syner eller noget hvis man spiser dem.
Det koster en flad 20ér at være med, man mødes i starten, samler svampe og for så til sidst tips og råd og det man har fundet.

Leizel og jeg havde fundet en god slat, ca 15 liter, men efter en hurtig sortering af guiden og små sætninger som "den her giver dig blodtab", "den giver dig nyreforgiftning" og "denne er der kun nogle der kan tåle, andre bliver pisse syge" så var der hurtigt ikke så mange tilbage.
Jeg fandt bla. ud af at en orange kantarel, ikke er meget værd som spisesvamp, så ved man det.

Heldigvis var der dog lidt tilbage og vi kom hjem med en god slat honningsvampe, som faktisk er ret dejlige, en god tekstur lidt hen af bøgehatte (men dejligt at vide, hvor de har vokset, frem for dem man typisk ser der er fra kina).
Vi fik også en del forskellige rørhatte, og faktisk var der rigtigt mange andre, der også fik en del af dem, bla. så vi nævestore indigo rørhatte rundt omkring i kurvene.

Ud over det blev det til et par "stor løgbruskhat" som er nemt genkendelig med den lange sorte stængel og kraftige duft af hvidløg, den er fantastisk at tørre og bruge i gryderetter.

Det er fantastisk med sådan en tur, og man får udvidet sin horisont tur for tur, så det skal helt klart prøves igen.
Det kan varmt anbefales.

Her er lidt billeder fra turen.


Der var ikke plads på bordet da vi kom med vores.

Burde man nok ik spise.


Catch of the day.

De rørhatte vi fandt

Rensning.

Gør klar til svampe i flødesauce:)

Sluttede dagen med hjemmelavet pasta, svampeflødesauce med ramsløgscapers fra foråres og parmasano!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar